Mlečni zdrob

Znam svetuje

Le kdo ga ni jedel, ko je bil otrok. Za obudit spomine, si ga pripravite kdaj za večerjo.

Sestavine

  • 8 dl mleka
  • 80 g pšeničnega zdroba
  • 4 žlice sladkorja
  • pol žličke soli
  • kakav

Priprava

1V srednje veliki kozici zavremo mleko, ki smo mu dodali ščepec soli. Ko zavre, temperaturo nekoliko znižamo in vanj vsujemo pšenični zdrob. Dobro mešamo, da se zdrob ne sprime v kepice.

2Med občasnim mešanjem na nizki temperaturi ga kuhamo še približno 10 minut. Malo pred koncem kuhanja dodamo sladkor.

3Kuhan zdrob serviramo v skledice. Vsako skledico potresemo s kakavom in pripravljeno jed postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite