Zdrobovi žličniki s skuto

Morda vas zanima

- Oglas -

Ena od bolj priljubljenih prikuh za nedeljsko govejo juho so vsekakor zdrobovi žličniki. Na enostaven način jih pripravimo tudi s skuto in jih postrežemo kot prilogo k mesu, golažu, zelenjavnim in gobjim omakam ali, kot smo to naredili mi, piščančjemu paprikašu.

Sestavine

  • 500 g pasirane skute
  • 2 jajci
  • 40 g masla
  • 200 g pšeničnega zdroba
  • pol žličke soli

Postopek

1Maslo stopimo, v večjo skledo stresemo skuto, dodamo maslo, zdrob in sol in dobro premešamo.

2Vmešamo še jajci in pustimo počivati kakšno uro.

3V večji, širok lonec nalijemo približno 3 litre vode, počakamo da zavre in jo malo posolimo.

4Znižamo temperaturo, da voda komaj vidno vre in z dvema žlicama iz skutine mase oblikujemo manjše žličnike.

5Previdno jih polagamo v krop in jih pri nizki temperaturi kuhamo približno 15 minut – kuhani žličniki bodo priplavali na površje.

6S penovko jih pobiramo iz lonca in polagamo na krožnike. Postrežemo takoj.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -