Prigrizek iz špinače in listnatega testa

Znam svetuje

Tole samo izgleda komplicirano, pa v resnici ni, je pa dobro in lepo na izgled.

Sestavine

  • 2 kosa listnatega testa
  • 150 g skute
  • 50 g gorgonzole
  • 1 jajce
  • 300 g sveže špinače
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 žlici stopljenega masla
  • sol in poper
  • 1 žlička sezamovih semen

Postopek

1Špinačo blanširamo in narežemo, v ponvi segrejemo oljčno olje, na njem pocvremo sesekljan česen, samo minutko, da zadiši, dodamo špinačo in dušimo nekaj minut, da povre vsa tekočina. Odstavimo z ognja in ohladimo.

2Skuto zmešamo z jajcem, nadrobljeno gorgonzolo, malo posolimo in popopramo, lahko dodamo tudi sveža zelišča, timijan, drobnjak ali baziliko.

3Listnato testo razvaljamo na dva enako velika kvadrata. Položimo enega na drugega in s pomočjo velike sklede izrežemo krog.

4Spodnji list postavimo na peki papir in nanj namažemo špinačni nadev, ne čisto do roba. Pokrijemo z drugim listom in dobro zatisnemo rob. Lahko ga premažemo s hladno vodo, da bo lažje.

5Na sredino postavimo manjši kozarec. Sedaj pa z ostrim nožem v enakomernih razdaljah režemo od roba proti sredini (do roba kozarca), tako da dobimo več krakov.  

6Vsak krak dvakrat zavijemo, tako dobimo obliko sončnice. Pečico predgrejemo na 200°C.

7Peki papir previdno prestavimo na pekač, sončnico namažemo s stopljenim maslom in potresemo s sezamovimi semeni

8Pečemo 15-20 minut, da se lepo zlato rumeno zapeče. Ponudimo lahko toplo ali hladno. 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite