Tole samo izgleda komplicirano, pa v resnici ni, je pa dobro in lepo na izgled.
Sestavine
- 2 kosa listnatega testa
- 150 g skute
- 50 g gorgonzole
- 1 jajce
- 300 g sveže špinače
- 2 stroka česna
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlici stopljenega masla
- sol in poper
- 1 žlička sezamovih semen
Postopek
1Špinačo blanširamo in narežemo, v ponvi segrejemo oljčno olje, na njem pocvremo sesekljan česen, samo minutko, da zadiši, dodamo špinačo in dušimo nekaj minut, da povre vsa tekočina. Odstavimo z ognja in ohladimo.
2Skuto zmešamo z jajcem, nadrobljeno gorgonzolo, malo posolimo in popopramo, lahko dodamo tudi sveža zelišča, timijan, drobnjak ali baziliko.
3Listnato testo razvaljamo na dva enako velika kvadrata. Položimo enega na drugega in s pomočjo velike sklede izrežemo krog.
4Spodnji list postavimo na peki papir in nanj namažemo špinačni nadev, ne čisto do roba. Pokrijemo z drugim listom in dobro zatisnemo rob. Lahko ga premažemo s hladno vodo, da bo lažje.
5Na sredino postavimo manjši kozarec. Sedaj pa z ostrim nožem v enakomernih razdaljah režemo od roba proti sredini (do roba kozarca), tako da dobimo več krakov.
6Vsak krak dvakrat zavijemo, tako dobimo obliko sončnice. Pečico predgrejemo na 200°C.
7Peki papir previdno prestavimo na pekač, sončnico namažemo s stopljenim maslom in potresemo s sezamovimi semeni
8Pečemo 15-20 minut, da se lepo zlato rumeno zapeče. Ponudimo lahko toplo ali hladno.