Vampi po beneško

Morda vas zanima

- Oglas -

Vampi po beneško so malce posebni in ta odličen italijanski recept vas bo navdušil.

Sestavine

  • 30 dag kuhanih in narezanih vampov
  • 5 paradižnikov
  • 1 čebula
  • 1 steblo stebelne zelene
  • 1 korenček
  • 2 stroka česna
  • peteršilj
  • bazilika
  • origano
  • paradižnikova mezga
  • 1 dl rdečega vina
  • 1 goveja jušna kocka
  • 10 dag parmezana
  • 5 dag masla
  • olje
  • sladkor
  • sol
  • poper

Postopek

1Na maslu prepražimo sesekljano čebulo, na kockice narezano zeleno in korenček. Ko se zelenjava zmehča, dodamo sesekljan česen in peteršilj, baziliko in origano ter pražimo 2 minuti.

2Olupljene paradižnike pretlačimo ter jih skupaj z žlico paradižnikove mezge in vampi primešamo zelenjavi. Jed po okusu solimo in popramo ter sladkamo z žličko sladkorja. Kuhamo 5 minut.

3Dodamo vino in jušno kocko, raztopljeno v decilitru vode, zavremo in odstavimo.

4Jed preložimo v pekač, pokrijemo in pečemo v pečici pri 180°C približćno dve uri. Na koncu dodamo parmezan in postrežemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi