Vampi po beneško so malce posebni in ta odličen italijanski recept vas bo navdušil.
Sestavine
- 30 dag kuhanih in narezanih vampov
- 5 paradižnikov
- 1 čebula
- 1 steblo stebelne zelene
- 1 korenček
- 2 stroka česna
- peteršilj
- bazilika
- origano
- paradižnikova mezga
- 1 dl rdečega vina
- 1 goveja jušna kocka
- 10 dag parmezana
- 5 dag masla
- olje
- sladkor
- sol
- poper
Postopek
1Na maslu prepražimo sesekljano čebulo, na kockice narezano zeleno in korenček. Ko se zelenjava zmehča, dodamo sesekljan česen in peteršilj, baziliko in origano ter pražimo 2 minuti.
2Olupljene paradižnike pretlačimo ter jih skupaj z žlico paradižnikove mezge in vampi primešamo zelenjavi. Jed po okusu solimo in popramo ter sladkamo z žličko sladkorja. Kuhamo 5 minut.
3Dodamo vino in jušno kocko, raztopljeno v decilitru vode, zavremo in odstavimo.
4Jed preložimo v pekač, pokrijemo in pečemo v pečici pri 180°C približćno dve uri. Na koncu dodamo parmezan in postrežemo.