Vaflji (Waffeln)

Znam svetuje

Odlični vaflji za zajtrk.

Sestavine

  • 160 g moke
  • 250 ml mleka
  • 40 g stopljenega masla
  • 1 jajce
  • ščepec soli
  • 1 žlička suhega kvasa
  • 100 g edamca
  • bazilika
  • posušeni paradižniki

Postopek

1Iz moke, kvasa, mleka, jajca, masla in soli naredimo maso za vaflje. Edamec narežemo na kocke, baziliko operemo in nasekljamo, posušene paradižnike zrežemo na trakce.  Sestavine vmešamo v maso za vaflje.

2Vključimo pekač za vaflje in počakamo, da se segreje. Z zajemalko zajemamo maso in jo vlivamo na ploščo pekača, tako da prekrijemo celotno površino. Zapremo pokrov in pečemo približno 5 minut, da se masa lepo zlato rumeno zapeče.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite