Krvavice s kislim zeljem

Morda vas zanima

- Oglas -

Krvavice najlažje spečemo v pečici, odlične so tudi pečene v ponvi. S kislim zeljem ali repo ter malo krompirja v kosih pripravimo res izvrstno kosilo.

Sestavine

  • 2 para krvavic
  • 1 žlička svinjske masti
  • 1/2 kg kislega zelja
  • 1 manjša čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 lovorov list
  • sol po potrebi
  • nekaj zrn popra in ½ žličke mletega
  • 2 žlici oljčnega olja

Postopek

1Ponev namastimo s svinjsko mastjo, nanjo položimo krvavice in pri nizki temperaturi segrevamo. Ko začnejo cvrčati, jih ob strani prepikamo z zobotrebcem. Pokrijemo s pokrovko in pečemo pol ure. Po tem času jih obrnemo, pokrijemo, še enkrat prepikamo ob straneh in pokrite pečemo še pol ure.

2Medtem čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo, v ponvi segrejemo malo olja (lahko tudi masti) in na njem najprej pocvremo čebulo, ko ta postekleni in nekoliko spremeni barvo, pa še česen.

3Dodamo kislo zelje, ki ga prej poizkusimo in po potrebi malo opremo, da ni prekislo. Solimo (če je potrebno), popramo in dodamo lovorjev list, poper v zrnju, zalijemo z malo vode, pokrijemo in podušimo do mehkega (približno pol ure).

4Na krožnik damo malo kislega zelja, na vrh položimo pečene krvavice, polijemo s sokom, ki se nam je nabral pri peki krvavic in postrežemo.

Prejšnji članekPečene krvavice
Naslednji članekS hrano nad glavobol
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -