Pečen avokado z jajcem

Znam svetuje

Okusen in hitro pripravljen zajtrk.

Sestavine

  • 1 avokado
  • 2 manjši jajci
  • sol in poper
  • vejica svežega peteršilja

Postopek

1Avokado operemo, osušimo,  prerežemo na polovico in odstranimo koščico. Če je luknja zelo majhna, lahko nekaj mesa izdolbemo z žlico in jo povečamo. Izdolbeno vsebino shranimo saj lahko iz nje naredimo odličen namaz.

2Obe polovički postavimo v manjšo posodo, primerno za v pečico, ju naslonimo na rob večjega pekača ali postavimo v luknjo pekača za muffine (kakšno drugo manjšo posodo) in tako poskrbimo, da se nam ne bosta zvračali.

3V vsako polovico razbijemo eno jajce solimo in popramo po okusu in damo v pečico, ki smo jo segreli na 200 °C. Pečemo 15 do 20 minut, oziroma toliko časa, da beljak zakrkne in postane bel. Rumenjak lahko pustimo še nekoliko tekoč ali po žeji peko podaljšamo, da zakrkne tudi rumenjak.

4Potresemo s svežim nasekljanim peteršiljem in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite