Okusen in hitro pripravljen zajtrk.
Sestavine
- 1 avokado
- 2 manjši jajci
- sol in poper
- vejica svežega peteršilja
Postopek
1Avokado operemo, osušimo, prerežemo na polovico in odstranimo koščico. Če je luknja zelo majhna, lahko nekaj mesa izdolbemo z žlico in jo povečamo. Izdolbeno vsebino shranimo saj lahko iz nje naredimo odličen namaz.
2Obe polovički postavimo v manjšo posodo, primerno za v pečico, ju naslonimo na rob večjega pekača ali postavimo v luknjo pekača za muffine (kakšno drugo manjšo posodo) in tako poskrbimo, da se nam ne bosta zvračali.
3V vsako polovico razbijemo eno jajce solimo in popramo po okusu in damo v pečico, ki smo jo segreli na 200 °C. Pečemo 15 do 20 minut, oziroma toliko časa, da beljak zakrkne in postane bel. Rumenjak lahko pustimo še nekoliko tekoč ali po žeji peko podaljšamo, da zakrkne tudi rumenjak.
4Potresemo s svežim nasekljanim peteršiljem in postrežemo.