Mafini s kakiji

Znam svetuje

Mafini s kakiji in mlekom so jesenska dobrota, ki jo je vredno poskusiti, saj so mafini s kakiji sladko-nežno okusni in dobri.

Kaki dodaja mafinom naravno sladkost in izjemno sočnost. Mafini bodo zato okusni in bogati, brez potrebe po dodajanju veliko dodatnega sladkorja.

Kakiji so bogati z vitamini A, C in K ter vsebujejo minerale, kot so kalij in baker. Dodajanje kakija mafinom poveča hranilno vrednost sladice, kar je odlično za vaše zdravje. Kakiji vsebujejo antioksidante, ki lahko pomagajo zaščititi celice pred oksidativnim stresom.

Kakiji lahko dodajo posebno teksturo mafinom, še posebej, če so dovolj zreli. Sočnost in mehkoba kakija lahko ustvarita prijeten kontrast z mehkobo mafina. Kakiji imajo čudovito oranžno barvo, ki lahko obogati videz mafinov. Barvita sladica je vedno privlačna in lahko popestri vašo mizo ali prigrizek.

Sestavine za mafine s kakiji

  • 3 srednje veliki kakiji
  • 2 jajci
  • 270 g moke
  • 1 pecilni prašek
  • 100 g sladkorja
  • 150 ml mleka
  • 80 g masla
  • ščepec soli

Postopek

1Kakije dobro operemo in nežno obrišemo s papirnato brisačko. Očiščene razrežemo na večje kose, koščke enega kakija damo na stran, ostale pa s paličnim mešalnikom zmiksamo, da dobimo kakijev pire.

2Jajci damo v skledo, dodamo sladkor in penasto vmešamo. Med mešanjem počasi prilivamo stopljeno maslo, ki naj ne bo vroče in na koncu vmešamo še mleko in kakijev pire.

3Moko in pecilni prašek, zmešamo in presejemo. Dodamo ščepec soli in suhe sestavine vmešamo v mokre. Na koncu, z lopatko, vmešamo koščke kakijev.

4V pekač za peko mafinov damo papirčke za mafine in jih z žlico napolnimo z maso.

5Modelčke za mafine namastimo in potresemo z moko, višek moke pa iztresemo.

6Pečemo jih približno 20 minut v ogreti pečici na 180°C. Če so pečeni, preverimo z zobotrebcem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite