Čokoladni mafini z nutelo

Znam svetuje

Čokoladni mafini z nutelo so prava poslastica za vse ljubitelje čokolade in oboževalce tega priljubljenega lešnikovo-čokoladnega namaza. S tem preprostim receptom boste ustvarili okusne mafine z lepljivim sredinskim presenečenjem iz nutele.

Čokoladni mafini z nutelo so primerni, da jih postrežete kot popolno sladico ob kavi ali čaju in podelite okuse s tistimi, ki jih imate radi.

Sestavine za čokoladne mafine z nutelo

  • 225 g moke
  • 50 g kakava v prahu
  • 1 in 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 120 g masla, zmehčanega
  • 200 g sladkorja
  • 2 velika jajca
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
  • 180 ml mleka
  • nutela (za polnjenje)

Postopek

1 Ogrejte pečico na 180 stopinj Celzija. Pripravite model za mafine in ga obložite s papirnatimi modelčki.

2 V srednje veliki skledi zmešajte moko, kakav, pecilni prašek in sol. Dobro premešajte in postavite na stran.

3 V večji skledi kremasto umešajte zmehčano maslo in sladkor. Dodajajte jajca eno za drugim in vsakega dobro vmešajte. Dodajte vaniljev ekstrakt. Postopoma dodajajte suhe sestavine in mleko, izmenično, začnite in končajte z moko. Mešajte, dokler se sestavine ravno združijo.

4 Vsak modelček napolnite z malo testa. Nato v sredino vsakega modelčka postavite majhno žličko nutele. Pokrijte nutelo z dodatnim testom.

5 Pecite mafine v predhodno ogreti pečici približno 18-20 minut ali dokler zobotrebec, ki ga potisnete v sredino ne ostane čist.

6 Ohlajene mafine postrezite in uživajte v sočnih in čokoladnih grižljajih s presenečenjem nutele v sredini.

Beseda mafin

Beseda “mafín” izhaja iz francoske besede “muffin“, ki pomeni kolač ali kolaček. Ta izraz ima korenine v latinščini “muffulum“, ki se nanaša na mehak kruh ali pecivo.

Mafini so postali priljubljena sladica, ki je znana po svoji mehki in rahli teksturi, običajno pečeni v manjših modelčkih. Beseda “muffin” se je sčasoma prilagodila v različnih jezikih, vključno z angleščino, kjer se nanaša na posebno vrsto peciva, ki ga pogosto uživamo za zajtrk ali kot prigrizek.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite