Testenine v smetanovi omaki s tuno

Znam svetuje

Testenine v smetanovi omaki s tuno so popolna kombinacija okusnih in kremastih testenin, obogatenih s sočno tuno. Ta preprost, a okusen recept je odlična izbira za hitro pripravljeno kosilo ali večerjo, ko želite nekaj okusnega in hranljivega na mizi. Nežne testenine se prelijejo s svilnato smetanovo omako, ki je obogatena s čebulo, česnom in aromatično tuno. Z dodatkom naribanega parmezana se ustvari bogat in slasten okus, ki bo navdušil vaše brbončice.

Sestavine za testenine v smetanovi omaki s tuno

  • 300 g testenin (priporočam špagete ali fusilli)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula, drobno sesekljana
  • 2 stroka česna, sesekljana
  • 1 pločevinka tune v oljčnem olju, odcejena
  • 200 ml sladke smetane
  • 2 žlici parmezana, naribanega
  • sol po okusu
  • poper po okusu
  • sveža bazilika ali peteršilj, sesekljan za okras

Postopek

1V velikem loncu zavrite vodo za testenine. Dodajte sol in kuhajte testenine, dokler ne postanejo al dente (glede na navodila na embalaži).

2Medtem ko se testenine kuhajo, segrejte oljčno olje v globoki ponvi na srednji temperaturi. Dodajte čebulo in česen ter ju pražite približno 5 minut, dokler ne postaneta mehka in dišeča.

3Dodajte tuno v ponev in jo razdelite s kuhalnico na manjše kose. Pražite še nekaj minut, da se tuno segreje.

4V ponev dodajte sladko smetano in parmezan. Začinite s soljo in poprom po okusu. Mešajte omako, dokler se dobro ne poveže in ogreje.

5Odcedite testenine, vendar prihranite nekaj žlic vode za kuhanje.

6Dodajte testenine v ponev s smetanovo omako in premešajte, da se testenine enakomerno prelijejo z omako. Če je omaka pregosta, dodajte malo vode za kuhanje testenin, da omako razredčite.

7Omako s testeninami kuhajte še nekaj minut, da se okusi prepojijo.

8Postrezite vroče testenine v smetanovi omaki s tuno, okrašene s svežo baziliko ali peteršiljem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite