Domači krutoni

Morda vas zanima

- Oglas -

Med idejami, kako uporabiti star kruh, so krutoni. Uporabni in slastni so na solatah ali v zelenjavnih in govejih juhah. Uporabimo lahko kateri koli kruh, z ali brez skorje, lažje pa jih naredimo s starim kot svežim kruhom. Lahko jim dodajamo različne začimbe, spečemo na maslu ali oljčnemu olju, v pečici ali na ponvi – vedno bodo dobri.

Sestavine

  • 3 debelejše rezine kruha
  • 3 žlice oljčnega olja
  • groba sol po okusu

Postopek

1Pečico segrejemo na 180°C, pekač obložimo s peki papirjem.

2Kruhove rezine narežemo na enakomerno velike kocke in jih v skledi premešamo z oljem in soljo.

3Razporedimo jih po peki papirju tako, da se ne prekrivajo in pekač potisnemo v pečico.

4Pečemo 5 minut, jih obrnemo in pečemo še 3-4 minute, da se z vseh strani lepo, zlato rjavo zapečejo.

5Če se nam ne ljubi prižigati pečice, ponev namastimo z žlico olja ali masla in jo segrejemo. Vanjo stresemo pripravljene kruhove kocke, eno plast naenkrat. Ob stalnem mešanju jih pražimo približno 5 minut, da se z vseh strani lepo, hrustljavo zapečejo.

6Pečene ohladimo in shranimo v neprodušno posodo, da se ne navzamejo vlage. Najbolje je, če jih pripravljamo sproti in uporabimo sveže pečene.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad