Ribezova marmelada

Morda vas zanima

- Oglas -

Ribezova marmelada je za nas zmagovalka med marmeladami. Ravno prav sladka in ravno prav kisla, da jo lahko uporabimo praktično povsod.

Grozdičje ali ribez je rod okrog 150 vrst kritosemenk in ga navadno obravnavamo kot edini rod v družini kosmuljevk. Klasično nahajališče rodu so vsa zmerna območja severne poloble z zmerno klimo. Vir: wikipedia

Ribezova marmelada potrebuje

  • 1 kg rdečega ribeza
  • 400 g sladkorja
  • 2 večji jabolki
  • 1 limono

Postopek

1Ribez operemo pod tekočo vodo, damo v večji lonec in vanj stisnemo limono. Vse skupaj premešamo in pustimo čez noč.

2Naslednji dan ribez kuhamo približno 15 minut, ga odstavimo z ognja in s paličnim mešalnikom spasiramo.

3Postavimo ga nazaj na ogenj ter dodajamo sladkor in jabolka. Dodajamo postopoma in vmes mešamo.

4Ko smo dodali vse sestavine in se jabolka razpustijo, vse skupaj še enkrat dobro spasiramo.

5Marmelado kuhamo, dokler ne postane čvrsta.

6S še vročo marmelado napolnimo čiste kozarce za vlaganje in jih dobro zapremo. Kozarce obrnemo na glavo in jih pokrijemo, da se počasi ohlajajo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -