Mangova panna cotta

Morda vas zanima

- Oglas -

Da se malo posladkamo …

Sestavine

  • 50 g sladkorja
  • 600 ml sladke smetane
  • vrečka lističev želatine
  • svež mango
  • sladkor (po okusu)

Postopek

1Želatino namočimo za približno deset minut v hladno vodo. Medtem sladko smetano in sladkor zmešamo skupaj in nekaj trenutkov segrevamo na štedilniku na nizkem ognju – cilj je, da se sladkor raztopi.

2Po desetih minutah želatino ožamemo in vmešamo v smetano tako, da se želatina povsem razpusti. Strjenko nato vlijemo v kozarce – najboljši so nizki – in po želji dekoriramo. Kozarce nato pokrijemo s prozorno folijo, da se na strjenki ne naredi skorja.

3Nato kozarce vsaj za nekaj ur postavimo v hladilnik. Še najboljše je, če lahko strjenka počiva na hladnem čez noč.

4Preden sladico serviramo, naredimo še pire iz manga. Mango olupimo in ločimo meso od koščice. Meso zmiksamo v blenderju do gladkega. Če bi res radi gladek pire, ga lahko spustimo tudi skozi cedilo. Po okusu lahko pire posladkate.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi