Polnjeni lignji s pršutom in z blitvo

Znam svetuje

Polnjeni lignji s pršutom in z blitvo so kombinacija morskega, mesnega in zelenjavnega sveta. Blitva lepo ublaži slan okus pršuta, pršut in lignji pa sta že sama po sebi slastna kombinacija.

Sestavine za polnjene lignje s pršutom in z blitvo

  • 1 kg lignjev
  • 100 g pršuta
  • 250 g blitve
  • 3 stroki česna
  • peteršilj
  • oljčno olje
  • sol
  • poper

Postopek

1Lignje dobro očistimo. Na drobne kocke narežemo pršut in ga damo v posodo. Dodamo nasekljan česen in sesekljan peteršilj.

2Blitvo drobno narežemo in jo dodamo k pršutu, solimo in popramo. Prilijemo oljčno olje in dobro premešamo.

3S pripravljeno maso napolnimo lignje. V ponvi segrejemo olje. Vsak ligenj zapremo z zobotrebcem in jih polagamo v ponev.

4Lignje pokrite pečemo 20 minut na zmernem ognju. Po potrebi jim med pečenjem prilijemo malo vode.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite