Polnjeni lignji s pršutom in z blitvo

Znam svetuje

Polnjeni lignji s pršutom in z blitvo so kombinacija morskega, mesnega in zelenjavnega sveta. Blitva lepo ublaži slan okus pršuta, pršut in lignji pa sta že sama po sebi slastna kombinacija.

Sestavine za polnjene lignje s pršutom in z blitvo

  • 1 kg lignjev
  • 100 g pršuta
  • 250 g blitve
  • 3 stroki česna
  • peteršilj
  • oljčno olje
  • sol
  • poper

Postopek

1Lignje dobro očistimo. Na drobne kocke narežemo pršut in ga damo v posodo. Dodamo nasekljan česen in sesekljan peteršilj.

2Blitvo drobno narežemo in jo dodamo k pršutu, solimo in popramo. Prilijemo oljčno olje in dobro premešamo.

3S pripravljeno maso napolnimo lignje. V ponvi segrejemo olje. Vsak ligenj zapremo z zobotrebcem in jih polagamo v ponev.

4Lignje pokrite pečemo 20 minut na zmernem ognju. Po potrebi jim med pečenjem prilijemo malo vode.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite