Figova marmelada s teranom

Znam svetuje

Figova marmelada s teranom je okusen in edinstven dodatek k vašemu zajtrku ali popoldanskemu prigrizku. Sveže in sladke fige se zlijejo s polnim okusom terana, ki tej marmeladi doda rahlo pikanten in bogat okus.

Ta recept je preprost za pripravo, rezultat pa je čudovito dišeča figova marmelada s teranom, ki vas bo navdušila s svojim okusom.

Sestavine za figovo marmelado s teranom

  • 1 kg zrelih fig
  • 400 g sladkorja
  • 100 ml terana (rdečega vina s Krasa)
  • 1 žlica limoninega soka
  • lupinica 1 limone (po želji)

Postopek

1 Operite fige in jih narežite na majhne koščke. V posodi zmešajte narezane fige, sladkor, teran, limonin sok in po želji še lupinico limone.

2 Mešanico fig in drugih sestavin kuhajte na srednji temperaturi. Občasno premešajte, da se sladkor raztopi. Ko mešanica zavre, zmanjšajte temperaturo in kuhajte naprej.

3 Občasno premešajte, da se marmelada ne prime na dno posode. Kuhajte približno 45-60 minut oziroma dokler marmelada ne doseže želene gostote.

4 Da preverite, ali je marmelada dovolj gosta, lahko nanesete majhno količino na krožnik in počakate nekaj sekund. Če se marmelada ne razteče, je dovolj gosta.

5 Ko je marmelada kuhana, jo odstavite s štedilnika in pustite, da se malo ohladi. Toplo marmelado prelijte v sterilizirane kozarce.

6 Kozarce tesno zaprite in jih obrnite na glavo, da se ustvari vakuum. Počakajte, da se marmelada popolnoma ohladi, nato jo shranite v hladnem in temnem prostoru.

Ta figova marmelada s teranom je odlična izbira za zajtrke, prigrizke ali kot dodatek k različnim jedem. Uživajte v njenem bogatem okusu!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite