Milanska mineštra

Morda vas zanima

- Oglas -

Milanska mineštra je italijanska popestritev jedi na žlico.

Sestavine

  • 2 jedilni žlici olja
  • 50 g slanine
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 3 korenčki
  • 2 stebelni zeleni
  • 200 g belega fižola
  • 400 g paradižnika iz pločevinke
  • 2 l goveje jušne osnove
  • 300 g krompirja
  • 170 g makaronov
  • 170 g stročjega fižola
  • 120 g graha, svežega ali zamrznjenega
  • 220 g ohrovta
  • 3 jedilne žlice svežega peteršilja
  • sol
  • poper
  • parmezan za serviranje

Postopek

1Fižol vsaj 4 ure prej namočimo v hladni vodi.

2V loncu segrejemo olje. Dodamo narezano na kockice panceto, sesekljano čebulo in česen. Med občasnim mešanjem pražimo 5 minut. Nato dodamo narezan na kolobarje korenček in narezano zeleno, ter med mešanjem dušimo še 5 minut, da se zelenjava zmehča.

3Beli fižol odcedimo in ga z narezanim paradižnikom (skupaj s sokom iz pločevinke) in jušno osnovo damo v lonec. Juho zavremo, zmanjšamo ogenj in pokrito počasi kuhamo 1 uro.

4Dodamo narezan na kockice krompir in vse skupaj pokrito kuhamo še 15 minut. Nato dodamo testenine, stročji fižol, grah, ohrovt in nasekljan peteršilj. Pokrito počasi kuhamo 15 minut, da je zelenjava kuhana. Kuhano juho začinimo s soljo in poprom, ponudimo jo z grobo nastrganim parmezanom.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -