Milanska mineštra

Morda vas zanima

- Oglas -

Milanska mineštra je italijanska popestritev mineštre, ko namesto makaronov v enolončnico zakuhamo riž, le prej ga moramo oprati v vroči vodi.

Sestavine za milansko mineštro

  • 2 jedilni žlici olja
  • 50 g slanine
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 3 korenčki
  • 2 stebelni zeleni
  • 200 g belega fižola
  • 400 g paradižnika iz pločevinke
  • 2 l goveje jušne osnove
  • 300 g krompirja
  • 170 g makaronov
  • 170 g stročjega fižola
  • 120 g graha, svežega ali zamrznjenega
  • 220 g ohrovta
  • 3 jedilne žlice svežega peteršilja
  • sol
  • poper
  • parmezan za serviranje

Postopek

1Fižol vsaj 4 ure prej namočimo v zadostni količini hladne vode.

2V loncu segrejemo olje. Dodamo na kockice narezano panceto, sesekljano čebulo in česen. Med občasnim mešanjem pražimo 5 minut. Nato dodamo na kolobarje narezan korenček in narezano zeleno ter med mešanjem dušimo še 5 minut, da se zelenjava zmehča.

3Beli fižol odcedimo in ga z narezanim paradižnikom (skupaj s sokom iz pločevinke) in jušno osnovo damo v lonec. Juho zavremo, zmanjšamo ogenj in pokrito počasi kuhamo 1 uro.

4Dodamo na kockice narezan krompir in vse skupaj pokrito kuhamo še 15 minut. Nato dodamo testenine, stročji fižol, grah, ohrovt in nasekljan peteršilj. Pokrito počasi kuhamo 15 minut, da je zelenjava kuhana. Kuhano juho začinimo s soljo in poprom, ponudimo pa jo z grobo nastrganim parmezanom.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -