Kisla repa s smetano

Znam svetuje

Kisla repa je odliฤen vir vitaminov C, K in B6 ter mineralov, kot so kalij in ลพelezo. Ker je kisla repa fermentirana, vsebuje probiotike, ki so koristni za zdravje prebavil. Probiotiki lahko pomagajo pri prebavi, poveฤanju imunskega sistema in celo pri zmanjลกanju tveganja za nekatere bolezni. Kisla repa je bogata z dietetiฤnimi vlakninami, ki pomagajo pri prebavi in lahko pomagajo zmanjลกati tveganje za razliฤne bolezni, vkljuฤno z boleznimi srca in sladkorno boleznijo. Vse te lastnosti naredijo kislo repo odliฤno dodatek k raznoliki in zdravi prehrani.

Sestavine za kislo repo s smetano

  • 1 kg kisle repe
  • 1 velika ฤebula
  • 2 ลพlici olivnega olja
  • 1 lovorov list
  • 1 ลพliฤka kumine
  • sol po okusu
  • 200 ml kisle smetane
  • 1 ฤajna ลพliฤka sladkorja (neobvezno)

Postopek

1Najprej ฤebulo nareลพite na tanke rezine.

2V veliki ponvi segrejte olivno olje in na njem popraลพite ฤebulo, dokler ne postane steklasta.

3Nato dodajte kumino, lovorov list in sol. Premeลกajte, da se sestavine dobro pomeลกajo.

4Dodajte kislo repo. Zmanjลกajte toploto, pokrijte in pustite, da se kuha pribliลพno 20 minut, obฤasno premeลกajte.

5Dodajte kislo smetano in sladkor (ฤe ga uporabljate) ter dobro premeลกajte. Pustite, da se kuha ลกe 5 minut, da se okusi dobro premeลกajo.

6Preizkusite in po potrebi dodajte sol. Repo odstranite s toplote.

7Repo servirajte toplo. Odliฤno se poda k mesnim jedem, posebej k peฤenki ali krvavicam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite