Goveji golaž z zelenjavo iz pečice

Znam svetuje

Hitro ga pripravimo in bolj počasi, z veseljem skuhamo.

Sestavine

  • 1 kg govejega mesa (najraje stegno)
  • 2 glavici čebule
  • 3 korenčki
  • 3 stroka česna
  • 4 paprike vrste babura
  • 1 konzerva paradižnikove mezge
  • 200 g šampinjonov
  • 100 ml olja ali masti
  • 1/4 žličke soli
  • 1/2 žličke popra
  • 1 žlica rdeče paprike
  • 1 žlica posušenega peteršilja
  • 1 žlica moke, če želimo bolj gosto omako

Postopek

1Meso narežemo na večje kocke. Ponev dobro segrejemo, dodamo olje in nanj meso. En kilogram mesa boste spekli v dveh rundah. Prepražimo in takoj prelagamo v posodo, v kateri bomo dokončali golaž.

2Medtem ko se meso praži, čebulo in korenček narežemo. Ko končamo s hitrim praženjem mesa, v ponev na isto olje damo še čebulo, jo posolimo in prepražimo, dodamo še korenček in še malo mešamo. Zatem ju položimo čez meso.

3Narežemo še paprike in šampinjone ter jih položimo čez meso, enako naredimo s paradižnikovo omako (šalšo), dodamo še sesekljan česen, začimbe, juho ali vodo. Več tekočine bo prineslo tudi več omake, ko bo jed pripravljena. Kakor želite.

4S kuhalnico še potegnite skozi zmes sestavin v posodi za pečenje, da se vse porazdeli, pokrijte in dajte v hladno pečico. Nastavite jo na 200 stopinj Celzija in si vzamite 2,5 ure ali 3 ure časa.

5Po tem času golaž prelijete z moko, ki jo raztopite v malo vode, da nastane puding, zatem pa dolijete še nekaj vode, da postane zmes bolj redka. Prelijte jo po golažu in znova potegnite s kuhalnico sem in tja, da se pomeša med sestavine. Če menite, da je tekočine preveč, posode ni potrebno več prekrivati. Pečete še 30 minut do 1 uro.

6Ko pečico ugasnete, pustite golažu, naj počiva še vsaj 10 minut.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite