Klasični ratatuj

Morda vas zanima

Ratatuj, ali ratatouille je klasična francoska zelenjavna jed s čudovitim izgledom in še boljšim okusom, je prava poslastica za vse, ki imamo radi zelenjavo. Postrežemo jo lahko kot prilogo k mesu, s kuhanim rižem ali s solato.

Sestavine

  • 4 mesnati paradižniki, najboljši je volovsko srce
  • 2 veliki bučki
  • 2 jajčevca
  • 2 rdeči čebuli
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 400 g nasekljanih pelatov
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 1 žlica nasekljane sveže bazilike
  • 1 žlica provansalskih začimb (timijan, rožmarin, lovor, šetraj)
  • ščepec čilija
  • poper in sol
  • svež peteršilj za okras

Postopek

1Pečico predgrejemo na 200 °C. Pekač namastimo. V skledi zmešamo eno žlico oljčnega olja, jabolčni kis, sesekljane pelate, če nas motijo olupki od paradižnika, ga najprej potopimo v vrelo vodo, olupimo in nato narežemo. Primešamo se nasekljan česen, baziliko, zelišča, čili, malo posolimo in popopramo. Nalijemo v pomaščen pekač.

2Paradižnike, bučke, jajčevce in čebulo narežemo na pol centimetra debele rezine. Izmenično jih zlagamo v pekač z omako. Ne stiskamo jih premočno, med rezinami mora biti nekoliko prostora, da se malo nagnejo.

3Vrhove rezin premažemo s preostalim oljčnim oljem in postavimo v pečico. Pečemo eno uro. Preden postrežemo, okrasimo s svežim peteršiljem.

Prejšnji članekLeskovački čevapčiči
Naslednji članekMarelični kolač
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -