Španska omleta s krompirjem

Znam svetuje

Španska omleta ali španska tortilja je priljubljena po vsej Španiji. Tradicionalna tortilja je popečena na oljčnem olju in vsebuje samo jajca, krompir in začimbe. Za popestritev pa se ji lahko doda tudi čebulo, zelenjavo, klobaso …

Sestavine za špansko omleto s krompirjem

  • 5 srednjih krompirjev
  • 6 jajc
  • sol
  • poper
  • oljčno olje

Postopek

1Krompir operemo, olupimo in narežemo na manjše koščke, debele približno 3 mm.

2V ponev nalijemo za približno 1 prst oljčnega olja. Ko se segreje, dodamo krompir ter solimo in popramo po okusu. Na rahlo premešamo, pokrijemo in na zmernem ognju pečemo 5 minut. Odkrijemo in rahlo premešamo, vendar pazimo, da nam krompir ne bo razpadal.

3Ponovno pokrijemo in pražimo, vsakih pet minut na rahlo premešamo in malo obrnemo ter poizkusimo, če je krompir že mehak. Ko se krompir zmehča in zapeče, ga odcedimo in ohladimo.

4Jajca razbijemo v posodo, jih solimo in z vilicami razžvrkljamo. V jajca dodamo krompir in premešamo.

5Ponev, v kateri bomo pekli omleto, segrejemo in jih dodamo malo oljčnega olja. Maso zlijemo na ponev in na zmerni temperaturi pečemo 3–4 minute, da se zapeče.

6Omleto moramo obrniti in speči še na drugi strani. To bomo najlažje storili tako, da omleto s spodnjo pečeno stranjo pretresemo na krožnik, ki ga nato pokrijemo s ponvijo in obrnemo na glavo. Pečemo še 3–4 minute na drugi strani, da se zapeče. Postrežemo lahko toplo ali hladno.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite