Tortilje s fižolom, tuno, paradižnikom in zelenjavo

Morda vas zanima

- Oglas -

Tortilje so izredno priročna jed, pri kateri lahko uporabimo vse kar imamo doma ali kar si v tistem trenutku zaželimo. Odlične so tudi za rojstnodnevne zabave ali pa lačne goste.

Sestavine za 4 osebe

  • 8 tortilj
  • paradižnikova mezga ali šalša
  • sir po okusu
  • artičoke, bučke, melancani ali druga zelenava po želji
  • 2 jž oljčnega olja
  • konzerva fižola
  • 2 konzervi tune
  • 2 papriki (ena rumena in ena rdeča)
  • 1 kisla smetana

Postopek

1V večji teflonski ponvi segrejemo žlico olja, nato dodamo paradižnikovo mezgo ali šalšo in ko je segreta, dodamo še fižol, tuno in na majhne koške narezano papriko, posolimo in popopramo, vse skupaj pa naj nato rahlo kuha pet minut, da se okusi dobro pomešajo

2Tortilje medtem segrejemo v ponvi brez maščobe, večkrat jih obrnemo, da se dobro segrejejo in omehčajo na obeh straneh, pazimo le, da se ne zažgejo

3Tople tortilje eno po eno stresemo na krožnik ter nanje z večjo žlico položimo mešanico s fižolom in tuno

4 Na tej točki po želji uporabimo mozzarello ali drugi sir, vendar v tem receptu to ni potrebno

5Tortilje zvijemo v rolice, jih zapremo z zobotrebcem ter jih polagamo v pekač

6Ko so vse tortilje položene v pekaču, jih poškropimo ali s čopičem premažemo z nekaj oljčnega olja ter po vseh potresemo nariban sir

7Pekač za 5 minut vstavimo v ogreto pečico in počakamo, da se nariban sir stopi

8Ko je sir stopljen, jih vzamemo iz pečice in še vroče postrežemo

9K tortiljam se odlično poda kisla smetana ali drug svež preliv po izbiri

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi