Iščete okusen in zdrav način priprave treviškega radiča? Preizkusite naš recept za pečen radič s prelivom iz balzamičnega kisa, česna in parmezana.
Sestavine za treviški radič na žaru
- 2 glave radiča, narezane na četrtine, tako da ima vsaka četrtina malo stebla, ki drži skupaj
- 100 ml nefiltriranega ekstra deviškega oljčnega olja
- 50 ml balzamičnega kisa
- 1 žlička soli
- 3 sesekljani stroki česna
- 1/2 čajne žličke gorčice
- sir parmezan
- sol
- poper
Postopek
1Pripravimo preliv. Združimo sol, česen, gorčico in balzamični kis ter zmešamo v multipraktiku. Med mešanjem počasi dodajamo oljčno olje, dokler se preliv ne zmeša.
2Pripravimo žar. Četrtine radiča premažemo z oljčnim oljem in potresemo s soljo.
3Radič na hitro popečemo na visoki vročini, pazimo, da ne počrni. Želimo doseči rjavkasto barvo.
4Ko je pečen, ga narežemo na manjše lističe in postavimo v skledo. Prelijemo s prelivom, popopramo po okusu in potresemo s parmezanom.