Limončelo

Znam svetuje

Limončelo, sonce v kozarcu, ki vas popelje na osvežujoče potovanje po okusih Italije. Ta bistro rumeni liker, narejen iz lupin sočnih limon, je pravo poletje v steklenici. Z igrivim in osvežujočim karakterjem, limončelo nežno popelje vaše brbončice na sladko potovanje z izrazitimi citrusnimi notami.

Njegova kristalno čista aroma in čistoča okusa ga postavljata v razred sam, bodisi kot samostojna poživitev ali kot osvežilen dodatek k številnim koktajlom. Vsak požirek limončela je kot sprehod po citronovem nasadu ob italijanski obali, ki bo prebudil vaše čute in vas navdahnil s prefinjenim okusom sonca.

Okus limončela bo odvisen od kakovosti limon. Pomembno je, da so limone neškropljene, ker bomo za pripravo likerja uporabili prav lupinico. Najboljše limone so seveda tiste iz Kalabrije.

Sestavine za limončelo

  • 10 do 12 velikih in zrelih limon
  • 1 kg sladkorja
  • 1,5 l vode
  • 1,2 liter prvovrstnega rafiniranega alkohola 96°

Postopek

1Uporabljamo samo zunanjo lupino brez belega dela, ker bi limončelo zagrenil. Najlažje jih bomo olupili z lupilcem za krompir.

2Limone olupite in olupke damo v steklen kozarec. Čez prilijemo 900 ml alkohola in pustimo namakati teden do 10 dni.

3Pripravimo še sirup. Vodo zavremo s sladkorjem, vremo pa toliko časa, da se sladkor popolnoma raztopi. Pustimo, da se ohladi.

4Limonine lupinice, namočene v alkohol, precedimo čez gazo in dobro ožamemo, da iztisnemo vso tekočino. Primešamo jo hladnemu sirupu. 

5Poskusimo in po želji dodamo še preostali alkohol, ni pa nujno. Odvisno je od tega, kako močan limončelo imate radi.

6Narejen limončelo prelijemo v manjše steklenice in dobro zapremo. Limončelo hranimo v zamrzovalniku. Lahko ga pijemo takoj, še boljši pa bo čez kak mesec.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite