Za vse ljubitelje občutka domačnosti.
Sestavine
- 4 telečji zrezki
- 600 g jurčkov
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 3 žlice olja
- 0,5 dl belega vina
- 2 dl mesne osnove
- 1 dl sladke smetane
- 2 žlici moke
- 2 žlici masla
- sol in poper
Priprava
1Jurčke očistimo, operemo in narežemo na primerno velike kose. Česen in čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Zrezke rahlo opečemo, jih začinimo s soljo in poprom ter shranimo na toplem.
2V primerno veliki ponvi segrejemo olje, na njem zarumenimo čebulo, dodamo jurčke in česen in vse skupaj popečemo. Zalijemo z belim vinom in ko vino izpari, dolijemo mesno osnovo. Zavremo in dodamo moko in maslo ter dobro premešamo z metlico. Dolijemo še sladko smetano.
3Omako kuhamo do želene gostote, nato jo začinimo s soljo in poprom. V omako položimo zrezke in jih dušimo približno minuto. Postrežemo s krompirjem v kosu in kuhano zelenjavo.