Ravioli z jurčki

Znam svetuje

Doma narejeni ravioli z jurčki in brie sirom ter začinjeni z maslom in baziliko so med klasikami italijanske kuhinje. Priprava je sicer nekoliko dolga, je pa postopek precej enostaven.

Sestavine

Testo

  • 400 g moke
  • 4 jajca
  • žlička soli
  • 2 žlici olja (po želji)

Nadev

  • 500 g jurčkov
  • 1 strok česna
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 100 g brie sira
  • 100 g sveže naribanega parmezana
  • 2 žlici nasekljanega svežega peteršilja
  • sol in poper

Preliv

  • 100 g masla
  • 1/2 žličke soli
  • 1/4 žličke popra
  • 20 listov bazilike
  • 1 žlička svežega rožmarina
  • 1/2 čebule
  • 50 g na tanke lističe narezanega parmezana

Postopek

1Na eno osebo računamo 100 g moke in eno jajce. Moko presejemo na delovno površino in na sredini naredimo jamico. V njo dodamo jajca in sol. Lahko tudi malo olja, testo se bo lažje mesilo, vendar ne bo tako čvrsto. Z vilicami najprej razžvrkljamo jajca in postopoma dodajamo moko. Nadaljujemo s prsti in postopoma vso moko od sredine vmešamo v jajca. Testo gnetemo še 10 minut, dokler ni gladko in voljno. Oblikujemo ga v hlebček, zavijemo v prozorno folijo in pustimo vsaj pol ure počivati v hladilniku.

2Medtem pripravimo nadev. Jurčke očistimo in narežemo na tanke lističe. V ponvi segrejemo oljčno olje, nanj damo strok česna, ki ga z žlico malo potlačimo in primešamo narezane jurčke. Dušimo 15 minut, da se gobe zmehčajo in spustijo vso vodo. Umaknemo z ognja, dodamo peteršilj, sol in poper in dobro premešamo. Česen vzamemo iz gob, dodamo še parmezan in vse skupaj prestavimo v mešalnik, zmiksamo da dobimo gladko zmes. Brie narežemo na 1 cm velike koščke.

3Testo na pomokani podlagi razvaljamo na 1,5 mm debeline. Razdelimo ga na dve polovici. Na eno polovico polagamo kupčke nadeva, med njimi puščamo približno 4 cm razmaka. Na vsak kupček položimo še košček brie sira. Pokrijemo z drugo polovico testa, s prsti dobro pritisnemo testo okoli nadeva in s koleščkom razrežemo v kvadratke. V velikem loncu zavremo štiri litre vode, krop osolimo in vanj previdno polagamo raviole. Kuhamo jih 2 do 3 minute (zgolj toliko da priplavajo na vrh) in jih s penovko prestavljamo v cedilo.

4V ponvi stopimo maslo, dodamo na tanke kolobarčke narezano čebulo, sol in poper. Cvremo toliko časa, da čebula malo porjavi, dodamo še nekaj vejic rožmarina, pustimo minutko in prelijemo čez kuhane raviole.

5Preden postrežemo, potresemo s svežo baziliko in na lističe narezanim parmezanom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite