DomovOZNAKEParmezan

parmezan

Pesto z baziliko

Pesto z baziliko in testeninami je ena izmed najboljših italijanskih predjedi, narejen mora biti seveda s pravimi sestavinami in na tradicionalen način. Pristni genovski...

Pražen brstični ohrovt s parmezanom in pinjolami

Brstični ohrovt (Brassica oleracea var. gemmifera) je zelenjava, ki je sorodna brokoliju, cvetači, ohrovtu in zelju. So majhni in okrogli, rastejo na steblih...

Piščančji zrezki v smetanovi omaki s parmezanom

Piščančji zrezki v smetanovi omaki s parmezanom so odličen način uporabe piščančjega mesa. Piščanec ima različne dele mesa, vsak s svojimi lastnostmi. Prsa so...

Rižota s parmezanom

Rižota s parmezanom je odlična jed iz preprostih sestavin, ki jih imamo vedno doma. Čeprav je enostavna, je zelo dobra, saj rižoti okus dajejo...

Rižota milanese

Preprosta, klasična italijanska rižota milanese z žafranom in parmezanom je nepozabnega okusa. Sestavine 250 g masla 1,5 l jušne osnove (telečje) 1 čebula 60 g grobo sesekljanega govejega mozga 350...

Ravioli s sirom in bučkami v omaki z žajbljem

Še en recept, če vam bučke ostajajo na zalogi, kar se poleti rado dogaja. Z omako, ki ni zahtevna za pripravo, Ravioli pa so...

Cela čebula v pečici, polnjena s parmezanom

Čebula v pečici? Da, prav ste prebrali. Dodajte ji še poper in parmezan in tukaj je odlična jed. Sestavine za celo čebulo v pečici, polnjeno...

Vampi po tržaško

Vampi po tržaško so ena izmed tradicionalnih jedi, ki združujejo bogate okuse in dediščino tržaške kulinarike. Ta preprosta, a okusna jed, pri kateri vampi...

Hrustljavo zapečena cvetača s parmezanom

Cvetača je odličen vir prehranskih vlaknin, zato si jo pogosto privoščimo. Sestavine srednje velika cvetača4 žlice oljčnega olja1/2 skodelice krušnih drobtin4 stroki česna1/2 žličke soli50–100 g...

Gratinirane pokrovače s parmezanom

Gratinirane jakobove pokrovače so odličen uvod v slavnostno, lahko tudi božično večerjo. Bolje je, če kupimo sveže pokrovače in jih, če smo vešči, tudi...

Ne spreglejte