DomovOZNAKEParmezan

parmezan

Očikona – jed iz polente, mleka in parmezana

Očikona je preprosta in okusna jed, ki izvira iz italijanskih podeželskih kuhinj. Ta jed je bila priljubljena med italijanskimi delavci, ki so gradili železniško...

Pesto z baziliko

Pesto z baziliko in testeninami je ena izmed najboljših italijanskih predjedi, narejen mora biti seveda s pravimi sestavinami in na tradicionalen način. Pristni genovski...

Pražen brstični ohrovt s parmezanom in pinjolami

Brstični ohrovt (Brassica oleracea var. gemmifera) je zelenjava, ki je sorodna brokoliju, cvetači, ohrovtu in zelju. So majhni in okrogli, rastejo na steblih...

Piščančji zrezki v smetanovi omaki s parmezanom

Piščančji zrezki v smetanovi omaki s parmezanom so odličen način uporabe piščančjega mesa. Piščanec ima različne dele mesa, vsak s svojimi lastnostmi. Prsa so...

Rižota s parmezanom

Rižota s parmezanom je odlična jed iz preprostih sestavin, ki jih imamo vedno doma. Čeprav je enostavna, je zelo dobra, saj rižoti okus dajejo...

Rižota milanese

Preprosta, klasična italijanska rižota milanese z žafranom in parmezanom je nepozabnega okusa. Sestavine za rižoto milanese 250 g masla 1,5 l jušne osnove (telečje) 1 čebula 60 g grobo...

Ravioli s sirom in bučkami v omaki z žajbljem

Še en recept, če vam bučke ostajajo na zalogi, kar se poleti rado dogaja. Z omako, ki ni zahtevna za pripravo, Ravioli pa so...

Cela čebula v pečici, polnjena s parmezanom

Čebula v pečici? Da, prav ste prebrali. Dodajte ji še poper in parmezan in tukaj je odlična jed. Sestavine za celo čebulo v pečici, polnjeno...

Vampi po tržaško

Vampi po tržaško so ena izmed tradicionalnih jedi, ki združujejo bogate okuse in dediščino tržaške kulinarike. Ta preprosta, a okusna jed, pri kateri vampi...

Hrustljavo zapečena cvetača s parmezanom

Cvetača je odličen vir prehranskih vlaknin, zato si jo pogosto privoščimo. Sestavine srednje velika cvetača4 žlice oljčnega olja1/2 skodelice krušnih drobtin4 stroki česna1/2 žličke soli50–100 g...

Ne spreglejte