Rolada iz bučnih semen in kisle smetane

Morda vas zanima

Nekaterim je to daleč najboljša rolada. Ne bomo skromni in bomo rekli, da z razlogom.

Sestavine

Biskvit

  • 100 g bučnih semen
  • 120 g sladkorja
  • 1 žlica bučnega olja
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • 6 jajc

Nadev

  • 240 g mascarpone sira
  • 480 g kisle smetane

Priprava

1Bučna semena zmeljemo v moko skupaj s 60 g sladkorja. Dodamo pecilni in vse presejemo skozi cedilo. Rumenjake, olje in 40 g sladkorja penasto umešamo. Beljake in 20 g sladkorja stepemo v čvrst sneg. V rumenjake vmešamo bučno mešanico (spet jo presejemo skozi cedilo) in dodamo sneg iz beljakov. Pečemo 15 minut na 180 °C.

2Pečen biskvit je še rahlo lepljiv, pokrijemo ga z dodatnim peki papirjem, povijemo v rolo in pustimo, da se ohladi.

3Z mešalnikom zmešamo kislo smetano in mascarpone, pomažemo testo, zavijemo v rolado in damo za več ur v hladilnik.

Nasvet

4Rolado začnemo zvijati na ožji stranici biskvita, da se bo lepše zvila.

Prejšnji članekŠpageti z vongolami
Naslednji članekV soku pečene sardele
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -