Jogurtovo pecivo lene gospodinje z jabolki

Morda vas zanima

- Oglas -

Jogurtovo pecivo lene gospodinje z jabolki je za brbončice prava poslastica. Ta slastna sladica je odlična izbira za vse ljubitelje mehkega in sočnega peciva.

Jogurtovo pecivo lene gospodinje z jabolki in njegov okus

Okus jogurtovega peciva lene gospodinje z jabolki najverjetneje združuje sladkost sladkorja s svežino jogurta ter dodaja bogatost in nežen priokus po olju. Svežina in sladkost jabolčnih rezin dodata receptu sočnost in naravno sladkost.

Cimet, ki se uporablja za posipanje, lahko prispeva k toplim in začinjenim notam, ki dopolnjujejo celoten okusni profil peciva. Skupaj bi recept lahko ustvaril harmonično kombinacijo sladkega, sočnega in začinjenega okusa, ki je značilen za tradicionalna peciva z dodatkom sadja.

Katera jabolka izbrati?

Za jogurtno pecivo z jabolki je priporočljivo izbrati sorte jabolk, ki imajo dober ravnotežni okus med sladkostjo in kislostjo ter ohranijo sočnost med peko. Nekatere sorte jabolk, ki se dobro obnesejo v pečenih sladicah, vključno z jogurtovim pecivom pecivom, so:

  1. Jonagold: Sočna in sladka jabolka z rahlo kislim priokusom.
  2. Honeycrisp: Odlična kombinacija sladkosti, hrustljavosti in sočnosti.
  3. Gala: Sladka sorta z nežno kislostjo, primerna za peko.
  4. Fuji: Sočna, hrustljava in sladka jabolka.
  5. Granny Smith: Če želite dodati več kislosti, so Granny Smith jabolka odlična izbira.

Izbira jabolk je odvisna tudi od osebnega okusa, zato lahko eksperimentirate in kombinirate različne sorte po lastni želji. Pomembno je, da so jabolka sveža in zrela, saj le tako prispevajo k sočnosti in okusu peciva.

Prehranska vrednost peciva

Približna prehranska vrednost za celoten recept:

  • Energijska vrednost: Od 2000 do 2500 kcal
  • Beljakovine: Približno 20 g
  • Maščobe: Približno 80 g
    • od tega nasičene maščobe: Približno 10 g
  • Ogljikovi hidrati: Približno 300 g
    • od tega sladkorji: Približno 150 g
  • Vlaknine: Približno 10 g
  • Sol: Približno 1 g

Jogurtno pecivo lene gospodinje z jabolki ponuja uravnoteženo kombinacijo hranil s svežino jogurta, sladkostjo jabolčnih rezin ter toplim priokusom olja. Okusno in sočno pecivo vsebuje tudi cimetov dodatek za dodatno aromatično bogastvo. Kljub temu je priporočljivo, da pecivo uživate zmerno.

Karamelna jabolka

Sestavine za jogurtovo pecivo lene gospodinje z jabolki

  • 2 jajci
  • 1 skodelica sladkorja
  • 1 skodelica jogurta
  • 1/2 skodelice rastlinskega olja
  • 2 skodelici moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • ščepec soli
  • 2 jabolki, olupljeni in narezani na tanke rezine
  • cimet po okusu (za posipanje)

Postopek

1Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Pripravite pekač in ga obložite s papirjem za peko ali ga namastite.

2V posodi stepite jajca in sladkor, da dobite svetlo in puhasto zmes.

3Dodajte jogurt in rastlinsko olje ter dobro premešajte.

4V drugi posodi zmešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.

5Postopoma dodajajte suhe sestavine v mokre, pri tem pa neprestano mešajte, da dobite gladko testo.

6Testo vlijte v pripravljen pekač.

7Na vrhu testa enakomerno razporedite rezine jabolk. Po želji posujte cimet po vrhu.

8Pecite v ogreti pečici približno 40-45 minut ali dokler zobotrebec, vstavljen v sredino, ne pride ven čist.

9Ko je pecivo pečeno, ga pustite nekaj časa ohladiti, nato pa ga narežite na porcije in postrezite.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad