Italijanski rožmarinov kruh

Morda vas zanima

- Oglas -

Opojno dišeč rožmarinov kruh, ki je odličen že sam po sebi. Če želimo ga lahko uporabimo za razne kanapeje ali enostavno predjed.

Sestavine

  • 225 g presejane nebeljene moke
  • 1 žlička soli
  • 1 vrečka suhega kvasa
  • 4 stroki česna
  • iglice z dveh vejic rožmarina
  • 10 črnih oliv
  • 1 žlica olivnega olja
  • Za preliv in posip
  • 6 žlic olivnega olja
  • 2 žlički soli
  • iglice z 1 vejice rožmarina

Postopek

1V veliki skledi zmešamo moko, sol, kvas, česen, rožmarin in po želji olive, ki jih razkoščičimo in grobo sesekljamo. Na sredino naredimo luknjo ter vanjo vlijemo olivno olje in 150 ml tople vode. Zmešamo v mehko testo.

2Testo položimo na pomokano površino in ga gnetemo 10-15 minut. Položimo ga v naoljeno skledo, pokrijemo s prozorno folijo in pustimo 45 minut, da naraste.

3Testo zvrnemo iz sklede in spet rahlo pregnetemo. Razvaljamo ga v približno 1 centimeter debel oval.

4Testo položimo v naoljen pekač in pokrijem s folijo in na toplem pustimo 30 minut, da znova vzhaja.

5Pečico segrejemo na 200 stopinj. S prti po celem testu vtisnemo vdolbinice, s konicami prstom. Testo pokapljamo z 2/3 olivnega olja ter potresemo z rožmarinom in soljo.

6Pečemo 25 minut, da pozlati. Ko kruh potrkamo po dnu mora votlo zadoneti. Preložimo ga na mrežico in pokapljamo z ostalim oljem.

- Oglas -

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi