Pita (galeta) z breskvami in malinami

Morda vas zanima

- Oglas -

Francoska sladka pita, ki je zelo hitra in enostavna za pripravo, hkrati pa je okusna, zato vas bo navdušila. Uporabimo lahko poljubno sadje, mi smo pito pripravili z breskvami in malinami.

Sestavine

Testo

  • 250 g moke
  • 150 g masla
  • 70 g rjavega sladkorja
  • ščepec soli
  • mrzla voda po potrebi

Nadev

  • 3 breskve
  • 250 g malin
  • 30 g rjavega sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor (burbonska vanilja)
  • sok polovice limone

Postopek

1Breskve narežemo na tanjše krhlje, damo v posodo in primešamo oba sladkorja in limonin sok. Iz sestavin za testo zamesimo krhko testo. Zavijemo ga v plastično folijo in za pol ure postavimo v hladilnik.

2Testo vzamemo iz hladilnika in razvaljamo v približno 40 cm širok krog, debelina testa naj bo približno 3 – 4 mm. Testo preložimo na pladenj obložen s peki papirjem, lahko pa testo, da nam bo lažje, valjamo kar na peki papirju.

3Breskve polagamo na testo, pustimo 5 do 7 centimetrov roba in na sredino damo maline. Nekaj svežih malin prihranimo za okrasitev.

4Rob zavihamo čez nadev in ga premažemo s stepenim jajcem. Pečemo v pečici, ki smo jo segreli na 180 °C približno 45 minut, da se zlatorumeno zapeče. Malo ohlajeno okrasimo z malinami in po želji posipamo s sladkorjem v prahu. Postrežemo mlačno, najbolje s kepico vaniljevega sladoleda.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -