Pita (galeta) z breskvami in malinami

Morda vas zanima

Francoska sladka pita, ki je zelo hitra in enostavna za pripravo, hkrati pa je okusna, zato vas bo navdušila. Uporabimo lahko poljubno sadje, mi smo pito pripravili z breskvami in malinami.

Sestavine

Testo

  • 250 g moke
  • 125 g masla
  • 70 g rjavega sladkorja
  • ščepec soli
  • mrzla voda po potrebi

Nadev

  • 3 breskve
  • 250 g malin
  • 30 g rjavega sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor (burbonska vanilja)
  • sok polovice limone

Postopek

1Breskve narežemo na tanjše krhlje, damo v posodo in primešamo oba sladkorja in limonin sok. Iz sestavin za testo zamesimo krhko testo. Zavijemo ga v plastično folijo in za pol ure postavimo v hladilnik.

2Testo vzamemo iz hladilnika in razvaljamo v približno 40 cm širok krog, debelina testa naj bo približno 3 – 4 mm. Testo preložimo na pladenj obložen s peki papirjem, lahko pa testo, da nam bo lažje, valjamo kar na peki papirju.

3Breskve polagamo na testo, pustimo 5 do 7 centimetrov roba in na sredino damo maline. Nekaj svežih malin prihranimo za okrasitev.

4Rob zavihamo čez nadev in ga premažemo s stepenim jajcem. Pečemo v pečici, ki smo jo segreli na 180 °C približno 45 minut, da se zlatorumeno zapeče. Malo ohlajeno okrasimo z malinami in po želji posipamo s sladkorjem v prahu. Postrežemo mlačno, najbolje s kepico vaniljevega sladoleda.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -