Kivijevi mafini so okusna, hitra in za pripravo zelo preprosta sladica ter odličen način, kako uporabiti zrele kivije. Mafinom dodajo sladko-kislo sočnost, značilno za ta sadež, ki je iz roda gozdne trte aktinidije in je avtohtono kitajskega izvora.
Sestavine
- 250 g moke
- 150 g sladkorja
- 100 g masla
- 2 jajci
- 4 kiviji
- 1/2 zavitka pecilnega praška
- mleko
Priprava
1Kivije olupimo in zrežemo na manjše koščke. Maslo pristavimo, stopimo in ohladimo na sobno temperaturo. Maslu primešamo sladkor, jajca in presejano moko. Vse skupaj nekaj minut mešamo z električnim ročnim mešalnikom. Dodamo pecilni prašek in še enkrat premešamo. Če je testo pretrdo, dodamo nekaj mleka ali riževega napitka.
2Pečico segrejemo na 180°C, testu primešamo narezan kivi, vse skupaj pa nežno zmešamo s kuhalnico. V vdolbine v pekaču za mafine položimo papirnate modelčke. Napolnimo jih s pripravljenim testom.
3Pekač za 30 do 35 minut potisnemo v segreto pečico.