Torta Oreo z malinami in s kokosom brez peke

Znam svetuje

Privlačnega izgleda, odličnega okusa, pa še brez peke! Oreo torto sestavljajo mehka piškotna podlaga, mlečna krema z drobljenimi Oreo piškoti, malinova plast, ki torti doda svežino, in kokos. Če slednjega ne maramo, ga brez težav v receptu preskočimo.

Sestavine za Oreo torto z malinami in s kokosom brez peke

Setavine ustrezajo pekaču, premera 18 cm.

Piškotna podlaga

  • 150 g Oreo piškotov
  • 50 g stopljenega masla
  • 10 g kokosove moke
  • 25 g sladke smetane za stepanje

Malinov žele

  • 150 g zamrznjenih malin
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 1,5 lističa želatine (en listič in pol)

Mlečna krema

  • 170 g sladkanega, zgoščenega kondenziranega mleka (npr. 1 tuba Nestle)
  • 250 g sira mascarpone
  • 30 ml mleka
  • 230 g sladke smetane za stepanje
  • 5 Oreo piškotov
  • 20 g kokosove moke
  • 20 g sladkorja v prahu
  • 3 lističi želatine

Postopek

Piškotna podlaga

1Piškote zmeljemo, jim dodamo vse ostale sestavine in dobro premešamo.

2Maso enakomerno potlačimo ob dno pekača ali podstavka, na katerega smo položili obroč in damo v hladilnik.

Malinov žele

1Želatino vsaj 5 minut namakamo v hladni vodi.

2Maline s sladkorjem segrejemo do vretja in zmeljemo v pire.

3V še toplem pireju raztopimo ožete lističe želatine in ga ohladimo do mlačnega.

4Mlačen malinov pire enakomerno prelijemo po piškotni podlagi in damo v hladilnik ali zamrzovalnik, da se učvrsti.

Mlečna krema

1Sladko smetano stepemo in damo na hladno.

2Lističe želatine vsaj 5 minut namakamo v hladni vodi.

3Sir mascarpone in kondenzirano mleko z ročnim mešalnikom premešamo.

4Mleko segrejemo in v njem stopimo ožete lističe želatine. Prilijemo ga h kremi in ponovno dobro premešamo, da se sestavine povežejo.

5Dodamo nasekljane Oreo piškote, sladkor v prahu in kokosovo moko. Premešamo.

6Nazadnje kremi z lopatko v dveh korakih primešamo stepeno smetano.

7Kremo enakomerno premažemo po strjenem malinovem želeju in površino poravnamo.

8Torto damo v hladilnik za vsaj 6 ur, nato ji snamemo obroč in jo poljubno dekoriramo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite