Pecivo lene gospodinje z malinami

Znam svetuje

Pecivo lene gospodinje z malinami so uresničene sanje o okusnem domačem pecivu, ki ne zahteva ure in ure priprave in peke. S tem enostavnim receptom za pecivo lene gospodinje z malinami boste navdušili vse sladokusce in postali pravi kuhinjski heroji brez prevelike muke.

Že ime “pecivo lene gospodinje” nam pove, da je to pecivo zelo enostavno za pripravo in ne zahteva pretiranega strokovnega znanja o slaščičarstvu.

Sestavine za pecivo lene gospodinje z malinami

  • 1 lonček navadnega jogurta
  • 2 jogurtova lončka moke
  • 3/4  jogurtovega lončka sladkorja
  • 1/2 jogurtovega lončka olja
  • 1 pecilni prašek
  • 3 jajca
  • ščepec soli
  • 2 jogurtova lončka malin, narezanih na polovičke
  • sok ene limone
  • sveže maline za okras

Postopek

1Najprej vklopimo pečico in jo nastavimo na 180°C. Pekač tanko premažemo z oljem in rahlo popršimo z moko.

2Maline operemo in razpolovimo, limono ožamemo.

3V skledo damo najprej jajca in sladkor. Z električnim mešalnikom stepamo toliko časa, da se sladkor stopi in zmes postane svetlejše barve in nekoliko puhasta, to traja približno 3 minute.

4Električni mešalnik pospravimo in z metlico ali lopatko vmešamo jogurt, sol in olje.

5Postopoma dodajamo še moko s pecilnim praškom, počasi mešamo in pazimo, da ne nastanejo grudice, mešamo samo toliko časa, da se moka lepo razporedi po testu. Ne mešamo predolgo, tako bo testo bolj sočno.

6Maso zlijemo v pripravljen pekač in po vrh nadevamo maline, in sicer z odrezano stranjo navzdol. Imeti jih moramo dovolj, da pokrijemo celoten biskvit.  

7Pekač postavimo v pečico na srednjo rešetko, še prej jo segrejemo na 180°C.  

8Pečemo 40 do 45 minut in preverimo z zobotrebcem, če je pecivo pečeno.

9Malo ga ohladimo, posujemo s sladkorjem v prahu in okrasimo s svežimi malinami ter postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite