Piščančji zrezki v česnovi omaki

Znam svetuje

Piščančji zrezki v česnovi omaki bodo navdušili vse ljubitelje hitro pripravljenih jedi. Piščanec bo sočen in poln okusa, omaka pa bo navdušila vaše brbončice.

Ta jed je priljubljena po vsem svetu in v različnih kuhinjah lahko najdete podobne recepte, kjer se piščančji zrezki postrežejo v različnih omakah.

Piščančji zrezki v česnovi omaki in njihov okus

Česen v česnovi omaki ni samo okusen, ampak tudi zdrav. Česen je znan po svojih številnih zdravstvenih koristih, vključno z izboljšanjem imunskega sistema in zmanjšanjem vnetja.

Uporaba smetane za kuhanje v omaki doda bogato in kremasto teksturo jedem. To je pogosta sestavina v mnogih klasičnih omakah, ki se uporabljajo v različnih kuhinjah po svetu.

Ta jed je odlična izbira za tiste, ki nimajo veliko časa za kuhanje. Priprava je preprosta in hitra, zato je primerna za vsakdanje obroke.

Piščančje zrezke v česnovi omaki lahko postrežete s prilogo, kot so testenine, riž, pire krompir ali zelenjava. Tako lahko ustvarite raznolike in uravnotežene obroke.

Prehranska vrednost piščančjih zrezkov v česnovi omaki

Približna ocena prehranskih vrednosti za en obrok (če recept razdelimo na štiri obroke):

  • Energijska vrednost: Približno 350-400 kcal na obrok
  • Beljakovine: Približno 25-30 g na obrok
  • Maščobe: Približno 25-30 g na obrok
  • Ogljikovi hidrati: Približno 5-10 g na obrok
  • Vlaknine: Približno 1-2 g na obrok

Ta recept za piščančje zrezke v česnovi omaki je zmerno kaloričen in vsebuje zmerno količino beljakovin. Sestavine, kot so piščančji zrezki, maslo in smetana, prispevajo k vsebnosti maščob v obroku. Jed ima nizko vsebnost ogljikovih hidratov, ki jih dodamo, če v obrok vključimo žitarice, testenine ali krompir.

Sestavine za piščančje zrezke v česnovi omaki

  • 4 piščančji zrezki
  • 4 žlice masla
  • 4 stroki česna, nasekljani
  • 1 skodelica smetane za kuhanje
  • sol in poper po okusu
  • ščepec svežega peteršilja (za okras)

Postopek

1Piščančje zrezke solite in poprate po okusu. V ponvi segrejte 2 žlici masla na srednji temperaturi. Popecite jih v vročem maslu približno 5 minut na vsaki strani, dokler ne postanejo zlato rjavi. Prestavite jih na krožnik.

2V isti ponvi dodajte preostali maslo in nasekljan česen. Pražite česen, da sprosti svoj čudovit vonj, približno 1 minuto. Dodajte smetano za kuhanje in premešajte. Kuhajte omako 2-3 minute, da se zgosti.

3Vrnite piščančje zrezke v ponev in jih prelijte s česnovo omako. Kuhajte še 2-3 minute, da se piščanec segreje in omaka prekrije zrezke.

4Postrezite piščančje zrezke v masleni česnovi omaki, okrasite s svežim peteršiljem in uživajte!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite