Karamelizirane breskve

Znam svetuje

Ko sonce začne poleti sijati in drevesa obrodijo sočne in zrele breskve, je čas za nekaj posebnega. Karamelizirane breskve so priljubljena sladica, ki osvoji srce vsakega ljubitelja sadja.

Ta recept združuje sladkost zrelih breskev z bogato, zlato karamelno omako, ki je popoln zaključek vsake poletne večerje. Poleg tega se odlično prilegajo k številnim drugim sladicam, kot so sladoled, palačinke in torte.

Če ste v iskanju popolne poletne sladice, ki je hkrati preprosta in impresivna, ne iščite več! S tem receptom za karamelizirane breskve boste zagotovo navdušili vse svoje goste.

Sestavine za karamelizirane breskve

  • 4 srednje velike breskve, razpolovljene in brez koščice
  • 50 g nesoljenega masla
  • 100 g granuliranega sladkorja
  • 1 žlica limonovega soka
  • Opcijsko: ščep soli ali vanilijev izvleček za dodaten okus

Postopek

1Breskve operite, razpolovite in odstranite koščice.

2V večji ponvi stopite maslo na srednje visoki temperaturi. Dodajte granulirani sladkor in kuhajte, dokler sladkor ne začne karamelizirati in postane zlato rjave barve. Pazite, da ne zažge!

3Ko je karamel zlato rjav, dodajte breskve s prerezano stranjo navzdol. Kuhajte 3-5 minut, ali dokler breskve ne postanejo mehke in dobro prepojene s karamelom.

4Po želji dodajte limonov sok (in opcionalno sol ali vanilijev izvleček). To bo uravnotežilo sladkost in dodalo svežino.

5Postrezite vroče. Karamelizirane breskve so odlične same ali pa kot dodatek k sladoledu, jogurtu ali skuti.

Nasvet

Če želite dodati še več okusa, lahko na karamel dodate tudi malo alkohola, kot je rum ali brandy, in ga pustite, da izpari, preden dodate breskve.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite