Browniji z malinami

Znam svetuje

Browniji z malinami, ti sočni in bogati koščki mehkega peciva, se lahko kosajo z najboljšimi in najbolj kompliciranimi tortami. Le da je priprava precej bolj enostavna.

Maline in browniji so popolna kombinacija, ki združuje čokoladno bogastvo brownijev s sočnostjo in svežino malin. Ta kombinacija ponuja kontrast med bogatim, temnim okusom čokolade in svetlo, sladko-kislim okusom malin.

Tako vizualno kot okusno je dodajanje malin brownijem odličen način za popestritev te klasične sladice. Maline dodajo barvno raznolikost in svežino, ki lahko uravnoteži sladkost brownijev.

Pri pripravi lahko maline dodate neposredno v testo, jih potresete po vrhu pred peko ali pa jih dodate kot dekoracijo po peki. Maline lahko ustvarijo čudovite žepke sočnosti znotraj brownijev.

Skupaj tvorijo okusno kombinacijo, ki zadovolji ljubitelje čokolade in tiste, ki si želijo svežine in sadnega okusa. Ta kombinacija je priljubljena v številnih različicah brownijev, od klasičnih do bolj eksperimentalnih.

Ena od lastnosti brownijev je hitra priprava. Z minimalnim številom sestavin in enostavnimi koraki lahko hitro ustvarite okusno sladico.

Sestavine za brownije z malinami

  • 200 g jedilne čokolade – 70 % kakava
  • 150 g svežih ali zamrznjenih malin
  • 50 g malin za okras
  • 200 g masla
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 4 jajca
  • 100 g moke
  • 50 g kakava v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 pecilni prašek
  • 1/2 žličke soli

Postopek

1V vodni kopeli raztopimo maslo in temno čokolado. To naredimo tako, da v večjo posodo nalijemo vodo in jo pristavimo na štedilnik, vanjo položimo manjšo posodo, v katero damo koščke masla in nadrobljeno čokolado.

2Mešamo toliko časa, da se oboje stopi, nato počakamo, da se zmes ohladi.

3Vmešamo sladkor, vaniljev sladkor in sol. Nato dodajamo jajce, vsakega posebej dobro vmešamo v čokoladno zmes.

4Moko presejemo skupaj s kakavom in pecilnim praškom. To mešanico dodamo nazadnje. Vse sestavine dobro premešamo v gladko maso. Nazadnje v mešanico z lopatko nežno vmešamo še maline, potrudimo se, da so čim bolj enakomerno razporejene.

5Pečico segrejemo na 180 °C. Za peko brownijev potrebujemo pekač velikosti 35 x 45 cm z vsaj 5 cm visokim robom.

6Pekač obložimo s peki papirjem in nanj vlijemo pripravljeno zmes. Maso poravnamo in pečemo 25-30 minut na srednji legi.

7Če je že pečena, preverimo z zobotrebcem ali leseno paličico. Potisnemo jo v testo in ko jo izvlečemo mora biti čista, testo ne ne sme prilepiti nanjo. Če se prijema na paličico, podaljšamo čas peke še za nekaj minut.

8Ko je pečeno, vzamemo pekač iz pečice, počakamo, da se ohladi in narežemo na kockice. Okrasimo s svežimi malinami in lističi sveže mete.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite