Priloga iz regrata

Morda vas zanima

Ali ste vedeli, da lahko iz regratovih listov pripravite okusno prilogo k ribam ali mesu? Takšna priloga izvrstno nadomesti blitvo ali špinačo.

Sestavine

  • ½ kg regratovih listov
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlička masla
  • 3 stroki sesekljanega česna
  • sol in poper
  • 1 žlica sveže naribanega parmezana (neobvezno)

Postopek

1V veliko skledo nalijemo hladno vodo, v njej raztopimo žličko soli in 10 minut namakamo regratove liste. Odcedimo jih in vodo odlijemo.

2V večjem loncu zavremo vodo, dodamo žličko soli in v njej kuhamo regrat 3-4 minute do mehkega. Odcedimo in oplaknemo z mrzlo vodo, da ohrani lepo zeleno barvo.

3V ponvi segrejemo oljčno olje in maslo, dodamo nasekljan česen, takoj ko zadiši pa še kuhan regrat.

4Kuhamo, dokler ne izpari vsa tekočina, ki jo spusti regrat, kar traja približno 3 minute. Poskusimo. Če je treba, dodamo sol, poper in žlico parmezana. Priloga iz regrata se dobro razume denimo z lignji na žaru.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -