Regrat je razširjena in povsod poznana travniška rastlina, ki nas spomladi kar pokliče na travnike, da jo naberemo. Ste vedeli, da regrat upočasnjuje staranje? Če verjamete ali ne, dober je za naše telo, najraje pa ga pripravljamo v solatah.
Sestavine
- 400 g svežih regratovih listov
- 150 d pancete
- 4 jajca
- dobro, domače oljčno olje
- vinski kis
- sol
Postopek
1Regrat nabiramo na krajih, kjer ni onesnaženja z izpušnimi plini in škropivi. Dobro ga operemo in odcedimo.
2Jajca damo v hladno vodo, počakamo, da zavrejo, pokrijemo, odstavimo z ognja in jih pustimo v vodi še 8 minut. Za lažje lupljenje jajc vodi dodamo ščepec sode bikarbone ali soli.
3Panceto narežemo na tanke rezine in jo na obeh straneh hrustljavo zapečemo.
4Jajca olupimo in narežemo na tanjše rezine. Očiščenemu regratu dodamo sol, kis in olje. Jajca s panceto zamešamo med regrat, postrežemo takoj.