Najboljša regratova solata

Znam svetuje

Najboljša regratova solata je tista, ki jo pripravimo iz sveže nabranih, mladih regratovih listov. Regrat ima nekaj zdravilnih lastnosti, zaradi katerih je bil tradicionalno uporabljan v ljudskem zdravilstvu.

Regrat velja za rastlino, ki lahko pomaga pri čiščenju jeter. Nekateri ljudje pripravljajo čaje ali tinkture iz regrata za podporo jetrom pri odstranjevanju strupenih snovi.

Listi regrata lahko delujejo kot blago odvajalo, ki spodbuja prebavo. Prav tako vsebujejo vlaknine, ki lahko pomagajo pri urejanju prebavnega sistema.

Regrat je bogat vir vitaminov in mineralov, vključno z vitaminom A, C, K, in B-kompleksom ter minerali, kot so železo, kalcij in kalij.

Vitamin C, ki ga vsebuje regrat, je pomemben za krepitev imunskega sistema in boj proti vnetjem.

Regrat je razširjena in povsod poznana travniška rastlina, ki nas spomladi kar pokliče na travnike, da jo naberemo. Ste vedeli, da regrat upočasnjuje staranje? Če verjamete ali ne, dober je za naše telo, najraje pa ga pripravljamo v solatah.

Sestavine za najboljšo regratovo solato

  • 400 g svežih regratovih listov
  • 150 d pancete
  • 4 jajca
  • dobro, domače oljčno olje
  • vinski kis
  • sol

Postopek

1Regrat nabiramo na krajih, kjer ni onesnaženja z izpušnimi plini in škropivi. Dobro ga operemo in odcedimo.

2Jajca damo v hladno vodo, počakamo, da zavrejo, vremo tri minute, pokrijemo, odstavimo z ognja in jih pustimo v vodi še 8 minut. Za lažje lupljenje jajc vodi dodamo ščepec sode bikarbone ali soli.

3Panceto narežemo na tanke rezine in jo na obeh straneh hrustljavo zapečemo.

4Jajca olupimo in narežemo na tanjše rezine. Očiščenemu regratu dodamo sol, kis in olje. Jajca s panceto zamešamo med regrat, postrežemo takoj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite