Rumove kroglice s čokolado

Znam svetuje

Rumove kroglice s čokolado so slastna poslastica, ki bo navdušila vse ljubitelje čokolade in ruma. Te mehke, okusne kroglice so enostavne za pripravo in so odlična izbira za posebne priložnosti ali preprosto kot sladka razvada.

S kombinacijo čokolade, piškotov, ruma in drugih okusnih sestavin boste ustvarili prigrizek, ki bo kar topil vaša usta. Pripravljeni ste, da se potopite v svet čokoladnega razkošja.

Sestavine za rumove kroglice s čokolado

  • 200 g čokolade (lahko uporabite mlečno ali temno čokolado, odvisno od svojega okusa)
  • 200 g piškotov (najbolje bi bili piškoti tipa petit beurre, vendar lahko uporabite tudi druge)
  • 100 g masla
  • 3 žlice kakava v prahu
  • 3 žlice ruma (lahko prilagodite količino glede na svoj okus)
  • 100 g sladkorja v prahu
  • Kokosova moka ali mleta oreščka (za valjanje kroglic)

Postopek

1Najprej stopite maslo in čokolado. To lahko storite v mikrovalovni pečici ali nad parno kopeljo. Pazite, da se mešanica ne pregreje, saj se lahko čokolada zažge.

2V mešanico masla in čokolade dodajte rum ter kakav v prahu. Dobro premešajte, da dobite gladko maso.

3Piškote zdrobite. Najbolje je, da to naredite tako, da jih daste v vrečko za zamrzovanje in jih zdrobite s kladivom ali valjarjem. Piškoti naj ostanejo v grobih koščkih.

4V mešanico čokolade, masla, ruma in kakava dodajte zdrobljene piškote ter sladkor v prahu. Vse sestavine dobro premešajte, da dobite homogeno maso.

5Z rokami oblikujte majhne kroglice iz pripravljene mase. Velikost kroglic lahko prilagodite svojim željam.

6Kroglice povaljajte v kokosovi moki ali mletih oreščkih, da dobite lep zunanji sloj.

7Kroglice postavite na pekač, obložen s peki papirjem, in jih postavite v hladilnik za vsaj 2 uri ali čez noč, da se dobro ohladijo in strdijo.

8Po ohladitvi so rumove kroglice pripravljene za serviranje. Uživajte!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite