Golaž iz lisičk

Morda vas zanima

- Oglas -

Lisičke so izjemno priljubljene med nabiralci gob, njihov poseben, grenko sladki okus pa navdušuje vse ljubitelje teh gozdnih dobrot. Pri nabiranju bodite previdni, da je ne zamenjate s katero od neužitnih gob, če niste prepričani, jo raje pustite v gozdu.

Sestavine

  • 1 kg lisičk
  • 200 g čebule
  • 4 stroki česna
  • 50 g masla
  • 1 žlička sladke rdeče paprike
  • 1 žlička sesekljanega peteršilja
  • 1 žlička sesekljanega timijana
  • 1 dl belega vina
  • 2 dl smetane za kuhanje
  • sol in poper

Postopek

1Lisičke očistimo in zbrišemo z vlažno krpo. Večje narežemo, manjše pa pustimo cele.

2Čebulo in česen olupimo in nasekljamo.

3V večji ponvi razpustimo maslo in na njem pocvremo čebulo. Potresemo s sladko papriko, sesekljanim česnom, ko ta zadiši, dodamo še očiščene lisičke.

4Dušimo približno 10 minut, nato zalijemo z belim vinom. Na močnem ognju mešamo toliko časa, da izhlapi polovica tekočine, dodamo vse začimbe, posolimo in popopramo in zalijemo s smetano za kuhanje.

5Na kratko še pokuhamo in odstavimo z ognja. Pustimo še pet minut, da se okusi lepo povežejo in postrežemo s priljubljeno prilogo, odlično se poda pire krompir.

Prejšnji članekLososov file z omako iz rukole
Naslednji članekPečene sardele
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -