Krompirjevi njoki s koprivo

Morda vas zanima

- Oglas -

Koprivo lahko tako kot špinačo uporabimo na veliko načinov, naš predlog pa so njoki s koprivami, postreženi z aromatičnim maslom.

Sestavine

  • 300 g kopriv
  • 500 g krompirja
  • 200 g ostre moke
  • 1 jajce
  • 30 g masla
  • 1 žlička soli

Za preliv

  • 60 g masla
  • pest svežega žajblja
  • 1 žličko svežega origana
  • 2 veliki žlici sveže naribanega parmezana

Postopek

1Koprive operemo (s koprivo ravnajte v rokavicah, da vas ne opeče) in izberemo samo mlade liste – najboljši so seveda vršički. Skuhamo jih v slanem kropu (10 minut) in dobro odcedimo. Najbolje, da jih pustimo nekaj časa kar na cedilu, nato pa iztisnemo odvečno vodo.

2Krompir skuhamo v olupku. Kuhanega olupimo in pretlačimo skozi stiskalnico za krompir.

3Na pomokano desko damo pretlačen krompir, nanj narežemo maslo, dodamo moko s soljo in počakamo, da se malo ohladi. Šele nato dodamo jajce in odcejene koprive. Koprive pred tem še malo nasekljamo.

4Testo na hitro zamesimo, razvaljamo v dolg svaljek in tega narežemo na nekaj centimetrov dolge palčke. Te med dlanmi oblikujemo v svaljke.

5V večjem loncu zavremo vodo, jo posolimo in vanjo polagamo svaljke. Po nekaj minutah priplavajo na vrh, s penovko jih previdno poberemo iz vode.

6V ponvi segrejemo maslo, ko se stopi pa dodamo žajbelj in origano ter cvremo toliko časa, da maslo malo porjavi. Zelišča poberemo iz masla, to pa prelijemo čez svaljke in po vrhu posujemo še parmezan.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -