Testenine z regratovim pestom

Znam svetuje

Testenine z regratovim pestom morda niso tako pogosto naši na mizi, kot tiste z bazilikinim pestom, so pa prav tako okusne in zdrave. Regrat nabiramo veliko prej, kot baziliko in to je tudi prednost te jedi.

Sestavine za regratov pesto

  • 300 g regratovih listov
  • 320 g testenin – poljubne oblike
  • 100 g mandljev
  • 80 g pinjol
  • 120 g sveže naribanega parmezana
  • 3 stroke česna
  • naribana lupinica ene neškropljene limone
  • 150 ml dobrega, domačega oljčnega olja

Postopek

1Mandlje potopimo v vrelo vodo in olupimo. Skupaj s pinjolami jih na ponvi popečemo z vseh strani.

2Testenine skuhamo v slanem kropu po navodilih z embalaže. Velja pravilo, 100 g testenin, liter vode in žlička soli. Skuhamo jih al dente ali po naše na zob, ne smemo jih prekuhati.

3Regratove liste operemo in osušimo. Česen olupimo.

4V mešalnik damo vse sestavine, razen parmezana in oljčnega olja. Oljčno olje dolivamo postopoma med mešanjem.

5Mešamo toliko časa, da dobimo gladko kremo. Če je pesto pregost, dodamo še malo oljčnega olja.

6Na koncu dodamo še parmezan in nadaljujemo z mešanjem, dokler zmes nima gladke konsistence.

7Regratov pesto zmešamo z vročimi testeninami. Dodamo malo vode v kateri so se kuhale testenine, to naredi omako bolj kremno.

8Postrežemo takoj, če nam kaj pesta ostane, ga damo v steklen kozarček, zalijemo z oljem, da se ne izsuši in spravimo v hladilnik. V nekaj dneh ga porabimo kot namaz na kruhu ali kot dodatek solatam, mesu ali ribam.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite