Vložena pečena paprika

Znam svetuje

Da bo zima bolj bogata.

Sestavine

  • 3-4 kg rdeče, koničaste paprike
  • 5 dl kisa za vlaganje
  • 2 litra vode
  • 2 žličke soli
  • 1/2 žličke sladkorja
  • 1 strok česna na kozarec

Priprava

1Paprike operemo, razpolovimo in očistimo semenje. Polovice paprik položimo na pekač (prerezana stran je na pekaču). Pomažemo z oljem in pokrijemo z alu folijo.

2Pečemo na 200 °C, dokler paprike ne bodo že malo počrnele. Takrat se šele dobro lupijo. Pečene pustimo nekaj minut “počivati”, da se bodo še lažje lupile.

3Olupljene polovice paprik zložimo v sterilne kozarce in vmes dodamo razrezan strok česna.

4Prelijemo z vrelo kisovo mešanico, zapremo s pokrovi in kozarce za pet minut obrnite na glavo. Potem jih obrnemo v normalni položaj, prekrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo, da se počasi ohladijo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite