Orada iz pečice

Znam svetuje

Odlična morska riba iz pečice.

Sestavine

  • 4 manjše očiščene orade
  • 4 limone
  • 4 vejice rožmarina
  • 4 listi lovora
  • 0,5 dl belega vina
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1/2 žličke soli

Priprava

1Očiščene ribe temeljito operemo pod tekočo vodo in jih s papirnato brisačo osušimo. Notranjost rib rahlo osolimo in v vsako dodamo list lovora. Limone temeljito operemo in narežemo na ožje kolobarje. Vejice rožmarina operemo in otresemo.

2Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač prekrijemo z limoninimi kolobarji in na njih previdno položimo orade. Orade poškropimo z oljčnim oljem in na vsako orado položimo vejico rožmarina.

3Pekač potisnemo v ogreto pečico in pečemo 15 minut. Nato ribe prelijemo z vinom in pečemo še 10 minut.

4Preden jih postrežemo, odstranimo rožmarin in limone.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite