Paprikaš v originalu izvira iz Madžarske, ene največjih proizvajalk paprik na svetu. Telečji paprikaš pa je samo ena izmed odličnih različic te preproste, a nadvse okusne jedi.
Sestavine
- 1 kg teletine
- 2 rdeči papriki
- 10 dag maščobe (olje)
- 50 dag čebule
- sol
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1 žlica moke
- juha za zalivanje
- 1 žlica sladke paprike
- lovorjev list
- 1 vejica majarona
Postopek
1Čebulo narežemo na drobno in jo na ogreti maščobi pražimo. Preden zarumeni, dodamo na koščke narezano teletino, takoj nato pa še paradižnikovo mezgo, žlico sladke paprike, sol in nekaj žlic vina ali nekaj kapljic kisa. Vse skupaj pražimo.
2Če je potrebno, prilijemo juho in ko čebula razpade (to je približno po 20 minutah), dodamo še lovorjev list, vejico svežega majarona, oprašimo z moko, zalijemo z juho in kuhamo še približno 10 minut. Če želimo, da bo omaka bolj gladka, jo pretlačimo.
3Paprikaš popravimo z žlico vina in z žlico kisle smetane. Dodamo še rdečo papriko in telečji paprikaš ter vse pokuhamo še pol ure.