Poletna pašta

Morda vas zanima

- Oglas -

Okusna in osvežilna poletna pašta, ki jo lahko uživate samostojno ali kot prilogo k mesnim ali zelenjavnim jedem. Uživajte v lahki in okusni kombinaciji!

Sestavine

  • 250 g testenin (npr. špageti ali penne)
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 stroka česna, sesekljana
  • 1 rdeča čebula, narezana na tanke rezine
  • 1 rdeča paprika, narezana na trakove
  • 1 rumena paprika, narezana na trakove
  • 1 skodelica češnjevih paradižnikov, prepolovljenih
  • 1 skodelica sveže rukole ali špinače
  • sok 1 limone
  • sol in poper po okusu
  • parmezan (po želji) za posipanje

Postopek

1V večji lonec zavrite vodo za testenine. Dodajte sol po okusu in kuhajte testenine v skladu z navodili na embalaži. Ko so testenine kuhane al dente, jih odcedite.

2Medtem v večji ponvi segrejte olivno olje na srednji vročini. Dodajte sesekljan česen, narezano čebulo in papriko. Pražite približno 5 minut, dokler se zelenjava ne zmehča.

3Dodajte prepolovljene češnjeve paradižnike in pražite še 2-3 minute, da se rahlo zmehčajo.
Vrnite kuhane testenine nazaj v lonec. Dodajte praženo zelenjavo in rukolo ali špinačo.

4Prelijte sok limone in premešajte, da se sestavine dobro premešajo. Začinite s soljo in poprom po okusu. Po želji lahko dodate tudi malo naribanega parmezana za dodaten okus.

Testenine postrezite tople ali hladne, odvisno od vaših želja.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad