Ringlojeva marmelada

Morda vas zanima

Ringlo je dober kot svež, sočen sadež, lahko pa ga uporabimo tudi za marmelado.

Sestavine

  • 2 kg zrelih ringlojev
  • 1/2 kg rjavega sladkorja
  • 1 žlica kardamoma
  • 1 žlička cimeta

Priprava

1Razkoščičimo ringloje, dodamo sladkor in mešamo na majhnem ognju do vretja. Pustimo počasi vreti še kakšnih 15 do 30 minut, odvisno od tega, kako gosto marmelado želimo.

2Dodamo cimet in kardamom, nato pa vse skupaj zmeljemo s paličnim mešalnikom.

3Z marmelado napolnimo predhodno dobro oprane in vroče kozarce, ki jih tesno zapremo. Pokrijemo jih z odejo in ohladimo. Hranimo jih v suhem in hladnem prostoru.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -