Kakijeva marmelada

Morda vas zanima

- Oglas -

Kakiju pravimo tudi zlato jabolko, v grški mitologiji je veljalo za sadež bogov. Je eden  zadnjih sadežev, ki dozori pri nas in prava zakladnica vitaminov in mineralov.  Vsebuje veliko vitamina C in A, kompleks vitamina B, poleg tega pa še minerale, železo, kalcij, jod …

Najboljše je, da jemo svežega, ampak skladiščimo ga lahko zgolj kakšen mesec. Zato ga predelajmo v marmelado. Kaki ima veliko sladkorja, pektin v jabolku in limoni pa poskrbi, da se marmelada hitro zgosti.

Sestavine

  • 1 kg kakija
  • 1 jabolko
  • 200 g sladkorja
  • sok ene limone
  • 10 g vaniljevega sladkorja
  •  5 ml ruma

Postopek

1Jabolko olupimo in narežemo na koščke. Kakiju odstranimo pecelj in koščice, s kože očistimo morebitne rjave, lupimo pa ga ne. Narežemo ga na koščke in skupaj z jabolkom zmiksamo.

2Potresemo s sladkorjem, dodamo limonin sok, vaniljev sladkor in malo ruma.

3Na zmernem ognju in ob stalnem mešanju zmes zavremo, kuhamo še 15 minut in marmelado prelijemo v čiste, vroče kozarčke, ki smo jih prej sterilizirali v pečici.

4Dobro jo zapremo in pokrijemo z odejo ali brisačo, da se počasi ohlaja.

Prejšnji članekLiker iz bazilike
Naslednji članekSvinjska pečenka v pivu
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -