Pirini piškoti brez jajc

Znam svetuje

V svetu preprostih in okusnih sladic se včasih zdi, da je manj res več. In prav to dokazujejo naši pirini piškoti brez jajc. S kombinacijo pirine moke, mehkega masla in limone smo ustvarili neustavljivo sladko doživetje, ki se stopi v ustih. Ti piškoti ne le ohranjajo svojo preprostost, ampak tudi odsevajo skrbno izbrane sestavine.

Ta preprost recept lahko tudi izboljšamo, oziroma prilagodimo svojemu okusu.

Dodajte pest sesekljanih oreščkov, kot so mandlji, lešniki ali orehi, za dodaten okus in hrustljavost. Lahko dodate tudi semena, na primer, lanena semena ali sezamova semena.

Dodajte suho sadje, kot so rozine, brusnice ali marelice, za dodaten sladek in sočen okus.

Dodajte ščepec cimeta, ingverja ali muškatnega oreščka, da okrepite okus piškotov in jim dodate dodaten dimenzijo.

Pečene piškote lahko premažete s tanko plastjo stopljene temne čokolade za dodaten okus.

Sestavine za pirine piškote brez jajc

  • 260 g pirine moke
  • 150 g masla (na sobni temperaturi)
  • 100 g sladkorja
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
  • 1 neškropljena limona – lupinica
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 4 žlice limoninega soka

Postopek

1V srednje veliki posodi z električnim mešalnikom miksamo maslo in sladkor, dokler ne dobimo svetle in puhaste zmesi.

2Dodamo vaniljev ekstrakt, limonino lupinico in dobro premešamo.

3Postopoma dodajamo pirino moko, ki smo ji primešali sol in pecilni prašek ter nadaljujemo z mešanjem, da dobimo enotno testo.

4Dodamo še limonin sok in nadaljujemo mešanjem, dokler ne dobimo mehkega testa, ki ga lahko oblikujemo. Če je potrebno, dodamo še malo moke ali soka, da dosežemo pravo konsistenco.

5Testo ovijemo v prozorno folijo in ga postavimo v hladilnik za približno 30 minut, da se malo strdi.

6Medtem segrejemo pečico na 180 stopinj Celzija in pekač obložimo s peki papirjem.

7Ko je testo dovolj ohlajeno, oblikujemo majhne kroglice in jih polagamo na pripravljen pekač, med njimi pustimo vsaj 3 cm prostora, ker bodo nekoliko narasli.

8Z vilicami ali s prsti rahlo sploščimo vsako kroglico. Pečemo v ogreti pečici približno 12-15 minut ali dokler robovi piškotov ne postanejo zlatorjavi.

9Piškote pustimo nekaj minut na pekaču, da se ohladijo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite