Sirup iz murv

Morda vas zanima

- Oglas -

Kot otroci ste zagotovo jedli murve, če pa naredite sirup iz tega sadeža, imate na mizi tudi odlično osvežitev.

Sestavine

  • 2 kg plodov murve
  • 6 pomaranč
  • 2 neškropljeni limoni
  • 2 kg sladkorja
  • 40 g citronske kisline (2 zavitka)

Priprava

1Murve speremo pod hladno vodo in jih damo v lonec. Stisnemo sok iz treh pomaranč. Dobro operemo limoni in ju narežemo na slab centimeter debele rezine. Če ne vemo, ali so bile škorpljene ali ne, jih olupimo.

2Sok pomaranč prelijemo na oprane murve, dodamo limonine rezine, sladkor, premešamo in pokrijemo. Pustimo 24 ur na hladnem, še najboljše, če počivajo v hladilniku. Vmes vse skupaj večkrat premešamo, da se sladkor stopi.

3Vzamemo še en večji lonec, ki smo ga pripravili, nanj položimo cedilo. Murve in sok precedimo skozi. Nič hudega, če udejo tudi semena, saj sok potem še enkrat precedimo. Tole je postopek, ki sicer traja malo dlje časa, ampak je vredno truda.

4Nato lonec postavimo na kuhalno ploščo in segrejemo do 75°C. Z zajemalko poberemo penice. Sirup iz plodov murve je pripravljen za stekleničenje, vanj stresemo le še vrečki citronske kisline in premešamo.

5Vzamemo čiste steklenice, ki jih predhodno steriliziramo in vanje nalijemo sirup. Steklenice zavijemo v brisačo in jih pustimo, da počivajo, dokler se ne ohladijo.

Prejšnji članekSirup iz robidnic brez kuhanja
Naslednji članekDomači krofi
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -